Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / Aktuális pályázatok / |

Videópályázat a korrupcióról
2011.11.23. 20:14

Határidő: 2011. december 1.

 

Transparency International Magyarország (TI), a DocuArt és az Indavideó pályázatot hirdet rövid dokumentumfilmek készítésére.
A korrupció mindenkinek kárt okoz. Merj tenni ellene! Nézz utána, nyomozz, kérdezz és csinálj egy néhány perces kisfilmet egy korrupciógyanús esetről. A film lehet interjú, oknyomozó riport, játszódhat az iskoládban, lakókörnyezetedben, bárhol: a lényeg, hogy mutass be egy szerinted korrupciós ügyet, vagy egyszerűen kérdezd meg a polgármesteredet, iskolaigazgatódat, egy járókelőt, hogy szerintük mi a korrupció.
Mi a korrupció?
Korrupció, amikor valaki ráruházott hatalmával visszaél saját haszonszerzése céljából. Korrupció például, ha ipari katasztrófa következik be, mert a hatósági ellenőr kenőpénzért cserébe félrenézett. Korrupció például, ha egyszerűbbnek tartod, hogy a forgalmi vizsgán a személyibe 10.000 Ft-ot tegyél. Korrupció például, ha egy politikus nem a választó érdekei szerint szavaz, hanem az őt lefizető cég akaratát teljesíti. Korrupció vagy sem?
Meddig kell leadni a kész pályázati anyagot?
2011. december 1-ig
Mik a pályázás feltételei?
Bárki pályázhat, bármilyen technikával készített maximum 10 perces filmmel.
Hova tölthetem fel a videómat?
A pályaművek digitális formában tölthetők fel az Indavideó pályázati csatornájára. A „pályázok” gombra kattintva a pályázó eljut a feltöltési felületre, melyen el kell fogadni a pályázati feltételeket, és – ha már korábban regisztráltál az indavideóhoz – megkezdheted a film feltöltését.
A díjak:
  • Első helyezés: 500.000 Ft
  • Második helyezés: 200.000 Ft
  • Harmadik helyezés: 100.000 Ft
A díjátadásra és a nyertes filmek bemutatására 2011. december 9-én, az antikorrupciós világnap alkalmából megrendezésre kerülő „Átláccó” fesztiválon kerül sor. Egy pályázó több filmmel is pályázhat.
Adatkezelés, szerzői- személyiségi jogok:
A feltöltött képeket, filmeket, videókat és a megadott adatokat az Indavideó, a Transparency International Magyarország és a Palantír Film Alapítvány (DocuArt) a saját adatbázisában rögzíti, azokat harmadik félnek nem adja ki. A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.
Pályázni kizárólag olyan művekkel lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait (Az alkotóközösség is egy pályázónak számít.) Amennyiben a beadott művek mégis más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait megsértik, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik, és köteles a kiírót mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.
Mindenki csak a saját maga által készített művekkel pályázhat. Automatikusan, indoklás nélkül kizárjuk a pályázatból azokat a pályázókat, akik a közerkölcs megsértésére alkalmas, megbotránkoztató, vagy faji, etnikai, vallási, világnézeti szempontból gyűlöletkeltésre alkalmas műveket küldenek be és az ilyen tartalmú videókat figyelmeztetés nélkül töröljük.
A Pályázó a művek elküldésével automatikusan és ingyenesen engedélyezi, hogy
  • pályázatát a Transparency International Magyarország honlapján, facebook oldalán, publikációkban, kiadványokban közzétegye (ideértve az érintett weboldalakat, egyéb online felületeket, illetve a közönség számára banner formájában való hozzáférhetőséget);
  • a műveket és a rájuk vonatkozó, a pályázathoz kapcsolódó adatokat, a pályázat lezárta után a DocuArt gyűjteményében elhelyezi, és időbeli korlát nélkül biztosítja, hogy a film egyéni érdeklődők számára a Videókönyvtárban ingyenesen megtekinthető legyen;
  • a pályaművek a Transparency International Magyarország rendezvényein a nyilvánosság számára megtekinthetők legyenek;
  • a nyertes pályaműveket a Transparency International Magyarország megjelentesse;
  • a Transparency International Magyarország a mű bemutatása során biztosítja, hogy a pályázó neve fel legyen tüntetve
  • a nyertes filmekre a Transparency International Magyarország nem kizárólagos használati jogot szerez.
Minden pályázó elfogadja az Indavideó általános felhasználási feltételeit.
Ha bármilyen kérdésed van a pályázattal kapcsolatban, keresd Salgó Ellát az  email címen.

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Természettudományi és művészeti kar, Kolozsvár
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Weblap.ro – Professzionális weblapkészítés