Sapientia University, Department of Film, Photography and Media
Magyar | Română | English

News / |

Students from the Sapienta Universty awarded prizes at the FILMTETTFEST Festval
09/10/2018 08:00 PM

in the film competition and the competition for film criticism.

Duminica, 7 octombrie 2018 în cadrul festivității de premiere, spre bucuria noastră, mai mulți studenți de la Sapientia au primit premii.

Concursul pentru cea mai bună critică de film organizată de revista Filmtett a fost câștigată de studenta noastră, Boglárka Farkas, din anul 3. cu criticile despre filmul lui Adrian Sitaru Ilegitim și despre filmul lui David Lowery A Ghost Story.

În cadrul celei de a 4/a ediție a mostrei de film intitulate Filmgalopp (Galop de filme) au concurat opt autori din Transilvania cu scurt metraje. Dintre aceste filme PREMIUL PUBLICULUI acordat pe baza voturilor online a fost câștigat de către Kata Incze (studentă la master anul 1), cu filmul Small Talk care a primit 365 de voturi.

Juriul compus din Kristóf Deák, regizor premiat cu premiul Oscar (pentru scurt metraj în 2017), criticul de film Zsolt Pápai și producătorul de film Gábor Osváth, a decis ca MARELE PREMIU să fie acordat, ex aequo, filmelor regizate de fosta noastră studentă Katalin Moldovai (Ahogy eddig / Așa cum până acum) și de Szabolcs Sztercey Benedek (student la master, anul 2), Your Face Without The Screen (2017). Ei au primit și un premiu în bani oferit de NMHH Médiatanács din Ungaria în valoare de 1 000 000 HUF.

Mai multe informații aici: https://www.clujulcultural.ro/zilele-filmului-maghiar-2018-in-cifre-peste-6-500-de-spectatori-in-12-localitati/

FELICITĂRI CÂȘTIGĂTORILOR!

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat