Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / Aktuális pályázatok / |

6. Finnugor Filmfesztivál
2019.03.18. 11:16

Az észtországi Sänna-ban megrendezésre kerülő 6. Finnugor Filmfesztivál (2019. július 3-6.) keretében több magyar vonatkozású, hazai filmes szakemberek által vezetett workshop várja a jelentkezőket 2019. április 15.ig!

A forgatókönyvíró workshopon Erdélyi Dániel rendező segítségével tizenkét résztvevő fejlesztheti szinopszisát rövidfilm forgatókönyvé. A jelentkezéshez egy oldalas filmszinopszist és egyoldalas motivációs levelet várnak erre a címre április 15-ig.

A kísérleti filmes workshopot a Buharov testvérek egyik fele, Ivan Buharov (Hevesi Nándor) tartja, ennek során négy, nem finnugor országból érkező rendező készítheti el kísérleti rövidfilmjét, amelyben viszont finnugor országok színészei játszanak. Az elkészült filmeket a fesztivál zárónapján vetítik le.

Nedeczky Dóra producer workshopja is a kísérleti filmezéssel kapcsolatos, a producerek kísérleti filmek létrehozásában betöltött szerepéről és a filmek forgalmazási lehetőségeiről fog szólni. A Finnugor Filmfesztivál történetében elsőként tartanak Analóg-filmes workshopot, aminek során Klausz Péter vezeti be a résztvevőket a 8mm-es és a 16mm-es filmkészítés rejtelmeibe. A jelentkezéseket egyoldalas motivációs levéllel együtt erre a címre várják, szintén április 15-ig.

 

Fișier:Facebook icon.svg - Wikipedia File:YouTube social white circle (2017).svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikipedia

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Természettudományi és művészeti kar, Kolozsvár
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Weblap.ro – Professzionális weblapkészítés