Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / Aktuális pályázatok / |

Alex. Leo Șerban ösztöndíj
2019.03.18. 10:56

Fiatal kritikusok, rendezők és forgatókönyvírók pályázhatnak a 18. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) és partnere, a Conceptual Lab 2500 eurós ösztöndíjára.

Jelentkezési határidő 2019. március 25.

A 2012-ben az előző évben elhunyt román filmkritikus emlékére alapított ösztöndíjat 2018-ban terjesztették ki a filmkritikusok mellett rendezőkre és forgatókönyvírókra is. A 35 év alatti pályázók jelentkezését (CV, motivációs levél, aktuális projekt leírása) március 25-ig várják, az online adatlapot itt lehet kitölteni. Az ösztöndíjasok projektjeit a TIFF további programjai keretében is támogatja.

A 2018-as ösztöndíjas Eliza Zdru rendező volt, aki a támogatásnak köszönhetően befejezte Lecțiacímű dokumentumfilmjének előkészítési, kutatási fázisát, és hamarosan elkezdheti a forgatást, olvasható a TIFF közleményében.

Akárcsak az előző évben, most is különdíjat ítélnek oda egy 35 év alatti színésznek, aki 2018-ban bemutatott rövidfilmben vagy nagyjátékfilmben emlékezeteset alakított. A díjra javasolt színészek listáját hamarosan közzéteszik a TIFF internetes oldalán, az 1000 eurós díjat pedig a fesztivál gáláján adják át.

(közlemény)

 

Fișier:Facebook icon.svg - Wikipedia File:YouTube social white circle (2017).svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikipedia

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Természettudományi és művészeti kar, Kolozsvár
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Weblap.ro – Professzionális weblapkészítés