Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / Aktuális pályázatok /előző |

Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál
2019.03.21. 13:37

A szolnoki filmfesztivál 2019. október 15-20. között ünnepli fennállásának 50 éves jubileumát. A fesztivál olyan különböző műfajú filmalkotásoknak biztosít fórumot, amelyek valamilyen formában a mozgóképes történetmesélés új útjai mentén vállalkoznak a cselekmény/történet bemutatására.

Nevezési határidő: 2019. május 20.

Az alábbi kategóriákban várjuk a filmek nevezését:
I. "Az Én történetem"
2019-ben pályázatot hirdetünk olyan Európában, vagy többségében európai országok koprodukciójában 2017. január 1. után készült nagyjátékfilmek részére, melyeknél meghatározó a film látványvilága. Ebbe a versenyszekcióba 15 filmet mutatunk be, melyek nevezéssel vagy meghívásos alapon kerülhetnek be a versenyprogramba.
II. "A Te történeted"
Ebbe a versenykategóriába az európai filmes, média vagy művészeti képzésben résztvevő egyetemisták (30 év alatti fiatalok) által 2018. január 1. után készített filmeket várjuk.
III. "Az Ő történetük"
A fesztivál hagyományaira támaszkodva “Láthatóvá tett tudomány” címmel olyan filmeket várunk, melyek:
  • tudósokról, tudományos felfedezésekről készült dokumentum- és portréfilmek melyek vizualizálnak/elmagyaráznak tudományosan láthatatlan folyamatokat
  • experimentális filmek, amelyek a tudomány és a technika eredményeit felhasználva törekszenek a mozgóképi kifejezés megújítására
  • tudomány és az áltudomány kapcsolatával foglalkozó filmek
  • áldokumentumfilmek, amelyek nem létező tudományos felfedezéseket létezőként mutatnak be.
  • természet- és környezetvédelemmel foglalkozó dokumentumfilmek
  • szimulációs filmek - melyek tudományos folyamatok, kísérletek mozgóképes megjelenítésével, "dramatizálásával” foglalkoznak.
  • explainer videók – olyan, az animáció elmúlt évtizedben egyre jelentősebbé váló felhasználási területén megjelenő videók -, melyek szoros kapcsolatban vannak a tudományos munkával, annak vizualizációjával, népszerűsítésével, edukációjával.
IV. "A Mi történetünk"
Ebben a blokkban retrospektív válogatást mutatunk be a fesztivál 50 évének díjnyertes filmjeiből.
V. "A Ti történetetek"
A 2019-es fesztiválon első alkalommal teremtünk lehetőséget a VR és játékprogramok bemutatkozására. A kategóriában olyan alkotásokra számítunk, ahol a látvány mellett jelentősége, szerepe van az új, interaktív technológiák által inspirált történetmesélésnek.

 

 

 

AZ ALEXANDRE TRAUNER ART/FILM FESZTIVÁL, SZOLNOK pályázatot hirdet a fesztivál szignálfilmjének elkészítésére.

A RÉSZTVEVŐK KÖRE Bármely magyarországi, filmes képzésben résztvevő főiskolai vagy egyetemi hallgató.
Egy pályázó legfeljebb két alkotással nevezhet. Több hallgatóból álló csoportok alkotásait is várjuk.
TARTALMI SZEMPONTOK Illeszkedjen a rendezvény jellegéhez (lsd. lentebb). Szerepeljen benne a következő szöveg: Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál 2019. október 15-20.
Megjelenítendő szponzorok:
NMHH, EMMI, NKA, Szolnok Megyei Jogú Város.
TECHNIKAI JELLEMZŐK 1920x1080 pixel, 25 fps, sztereó hang, 25-30 másodperc hosszúság

A PÁLYAMUNKÁK BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE ÉS MÓDJA

A filmeket online letölthető link formájában az office@tiszamozi.hu email címre lehet küldeni, a kitöltött jelentkezési lapot aláírva legkésőbb 2019. augusztus 1-ig a következő címre kérjük postázni: Tisza Mozi Kft, 5000 Szolnok, Templom út 4. A borítékra írják rá: Szignálfilm pályázat Előválogatás, értékelés A beérkezett alkotásokból szakmai zsűri választja ki azokat az alkotásokat, amelyet a fesztivált megelőző időszakban, több Tv csatorna is műsorára tűz. A legjobbnak ítélt pályaművek díjazásban részesülnek. Minden beküldött film a fesztiválon levetítésre kerül, nevezett filmenként egy, díjazott filmenként maximum négy alkotót a szervezők vendégül látnak a rendezvény ideje alatt. A többi pályázó hallgató kedvezményes áron vehet részt a fesztiválon. A fesztivál nevezési felhívása itt olvasható: http://festival.tiszamozi.hu/000_Fesztivalok/2019/ Elérhetőség Tisza Mozi Kft., 5000 Szolnok, Templom u. 4.; Tel: (56) 424-910 www.tiszamozi.hu A pályázattal és a fesztivállal kapcsolatban az office@tiszamozi.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

További részletek itt érhetőek el


 

Fișier:Facebook icon.svg - Wikipedia File:YouTube social white circle (2017).svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikipedia

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Természettudományi és művészeti kar, Kolozsvár
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Weblap.ro – Professzionális weblapkészítés