Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / Aktuális pályázatok / |

Ébredés - fotópályázat
2017.04.15. 20:35

A Sapientia EMTE kolozsvári kara fotópályázatot hirdet a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál kolozsvári vendégszereplése alkalmából, természetfotó témában, Ébredés címmel.

A témán belül négy kategóriában várunk képeket: tájkép; állat; növény; makró, kategóriánként egy alkotótól maximum három képpel lehet benevezni. Két korcsoportban lehet jelentkezni: 18 éves korig, illetve fölötte.

A pályamunkákat 300 dpi felbontásban, 20x30 cm képarányban várjuk, jpeg vagy tiff kiterjesztésben. A képeknek eredeti, saját fotóknak kell lenniük, minimális utómunkával/beavatkozással (crop/kivágás, fehéregyensúly, fényerő-kontraszt-színtelítettség). Csak szabadon élő, természetes környezetében lencsevégre kapott témával lehet nevezni.

A pályamunka beküldésével a pályázó vállalja, hogy a kép a saját szellemi terméke, valamint hozzájárul a kép különböző nyomtatott és online médiákban való felhasználásához, kizárólag a pályázat kapcsán, az alkotó megjelölésével.

A zsűri tagjai: Feleki István fotóművész, egyetemi tanár (BBTE); Mira Marincas fotóművész, egyetemi tanár (Sapientia); Gál László természetfotós, dokumentumfilmrendező, biológus (BBTE).

A legjobb képek díjazásra kategóriánként és korcsoportonként történik, a nyertesek egy egynapos fotó-workshop-kiránduláson vesznek részt a Széki nádas természetvédelmi övezetben Gál László természetfotós, zsűrítag vezetésével. A kirándulás időpontja: június első hete (a nyertesekkel való megegyezés alapján).

A kategóriák mellett egy közönség által leginkább szeretett képet is díjazunk: a legtöbb Facebook-lájkot gyűjtő fotót is kiállítjuk, és a többi nyerteshez hasonló díjazásban részesül. A lájkokat a nevezési határidő lejártával a pályázat Facebook-eventjére a szervezők által feltöltött képekre kell majd gyűjteni.

A pályamunkákat a miramiramas@yahoo.com e-mail-címre kell elküldeni (ugyanitt több információ is kérhető), nevezési határidő: 2017 május 15, éjfél. A zsűri május 26.-ig hozza nyilvánosságra döntését, az eredményhirdetés a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál vetítéssorozatával lesz egybekötve, a Sapientia EMTE aulájában.

A nyertes képek kiállításra kerülnek az egyetem Tordai úti épületben.

 

Fișier:Facebook icon.svg - Wikipedia File:YouTube social white circle (2017).svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikipedia

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Természettudományi és művészeti kar, Kolozsvár
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Weblap.ro – Professzionális weblapkészítés