Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / Aktuális pályázatok / |

Open Society Shorts - rövidfilmpályázat filmszakos egyetemisták számára
2010.03.25. 18:17

Határidő: 2010. május 3. 16 óra.

Fundatia Soros Romania lanseaza concursul de film de scurtmetraj Open Society Shorts. Competitia se adreseaza in primul rand studentilor de la facultati de profil din Romania (regie-film, media, jurnalism etc.), dar si autorilor amatori pasionati de filmul digital.

Sunt acceptate in competitie filme documentare, de fictiune, de animatie, filme experimentale sau de arta de pana in 15 minute. Filmele trebuie sa surprinda portiuni din Romania actuala, cu un focus pe problematici de interes larg pentru societate. Cu titlu de exemplu, pot fi abordate tematici ce tin de drepturile omului, minoritati, mediu, sanatate, politicul in general, fenomene sociale contemporane ca migratia etc. Sunt admise doar filmele realizate in 2009 si dupa.

Competitia are 2 sectiuni:

  • student - productii ale studentilor la facultati de profil
  • emerging - productii independente ale autorilor romani amatori interesati de productia de film

Deadline: 3 Mai 2010, ora 16.00

Juriul va fi format din profesionisti din domeniu. Componenta juriului va fi anuntata dupa expirarea deadline-ului pentru aplicatii. Rezultatele competitiei vor fi anuntate in jurul datei de 17 mai 2010.

CONTACT
Adrian Raspopa (coordonator program) - araspopa(at)soros(dot)ro

Competitia se inscrie in cadrul initiativelor media pe 2010 ale Fundatiei Soros Romania.

Premii

  • Student: cel mai bun film - 500 USD
  • Emerging: cel mai bun film - 500 USD
  • Premiul Open Society Shorts 2010 - cel mai bun film al competitiei - 500 USD

Castigatorii vor putea participa la cateva sesiuni speciale ale workshopului EuroDOC, destinat filmakerilor profesionisti in luna iunie 2010, la Timisoara, fara a plati taxele de participare si cheltuielile conexe. Ulterior, castigatorilor li se ofera posibilitatea de a lucra in regim de internship cu filmmaker-i profesionisti la realizarea unui film documentar.

De asemenea, cele mai bune filme vor fi prezentate intr-o sectiune speciala a unui festival international dedicat filmului de scurt metraj, octombrie 2010.

CONDITII DE PARTICIPARE

Un autor poate inscrie in competitie maxim 2 filme.

Nu se percepe nicio taxa de inscriere a filmului in competitie.

Filmele trebuie trimise pe dvd (preferabil in format Quicktime sau DVD), pe adresa Str. Caderea Bastiliei, nr. 33, sector 1, 010613, Bucuresti cu mentiunea "pentru competitia Open Society Shorts", sectiunea (STUDENT sau EMERGING).

 

 

Fișier:Facebook icon.svg - Wikipedia File:YouTube social white circle (2017).svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikipedia

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Természettudományi és művészeti kar, Kolozsvár
Weblap.ro – Professzionális weblapkészítés
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál