Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Cianotípia kiállítás nyílt hallgatóink munkáiból,
2023.09.11. 23:00

amelyeket dr. Mira Marincaș és Havadi-Nagy-Dávid István irányításával készítettek.

A Töredezett Emlékek Oázisa azon fotóművészeti alkotások gyűjteménye, amelyet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem filmművészet, fotóművészet és média szakán tanuló hallgatók készítettek, Dr. Mira Marincaș egyetemi docens és Havadi-Nagy-Dávid István koordinálásával. A képek nyomtatása a cianotipia technikájával összekapcsolja a fotográfia digitális és analóg világát, lehetőséget teremtve a kísérletezésre. A műfajilag különböző képeken, a riportfotókon, az önarcképeken és az absztrakt fotókon egyaránt megjelenik az éles fény, amely nélkülözhetetlen a cianotípia megvalósításához.

Cianotípiával készült fotókat állítanak ki: ANTAL Bence, BLÁGA Eszter, BOGÁCS Arnold, CSENGERI Orsolya-Erika, CSIKI Botond-László, DIMÉNY Andor, GÖRÖCS Tas-Nimród, HALÁSZY Kamilla, HAVADI-NAGY-DÁVID István, KOVÁCS Borbála, MÁRTON Zsombor, MARINCAȘ Mira, NAGY Ákos, NAGY Anita, PÁSZKA Róbert, ROKALY Balázs, SURÁNYI Dániel, SZABÓ Zsuzsanna, SZÉKELY Ákos.

A kiállítás megnyitó esemény nélkül indul, azonban a Cianotípia Nemzetközi Napján, szeptember 21-én záró eseményt szervezünk.

A kiállítás 2023. szeptember 11-től szeptember 24-ig tart nyitva a Szabók bástyájában. Minden érdeklődőt szeretettel látunk!

A fotók megtekinthetők itt:

 

 

 

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat