Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Expoziție de cianotipie
11.09.2023 23:00

creată de studenții noștri sub îndrumarea a dr. Mira Marincaș și Havadi-Nagy-Dávid István.

Oaza este un refugiu de întâlnire a fotografiei digitale cu fotografia analogica. Memoriile capătă nuanța albastrului melancolic împrumutat cianului. Fragmentele sunt viziunile personale ale studenților ce au redescoperit o fotografie esențializată de revenire la ce a fost odinioară.

Oaza Memoriilor Fragmentate este o colecție de lucrări de artă fotografică realizate de studenții specializării Cinematografie, Fotografie și Media a Universității Sapientia din Cluj-Napoca în coordonarea conf. univ. Dr. Mira Marincaș și Istvan Havadi-Nagy-David. Tipărirea imaginilor prin tehnica cianotipiei creează o legătură între mediul digital al fotografiei și universul ei analog, deschizând oportunitățile de experiment fiecărui expozant. Reportajul, autoportretul și abstractul sunt genuri abordate în această expoziție și sunt suprascrise de impactul vizual al luminii tăioase, atât de necesare configurării unei imagini pentru tiparul prin cianotipie.
Expoziția se lansează fără un eveniment de vernisaj, însă, pentru corelarea cu Ziua Mondială a Cianotipiei aceasta se va încheia cu un eveniment de finisaj în data de 21.09.2023 ora 17:00.

Perioada de vizitare a expoziției este 11 - 24 septembrie 2023. Locație: Turnul Croitorilor.

Expun fotografii tipărite prin tehnica de cianotipie: ANTAL Bence, BLÁGA Eszter, BOGÁCS Arnold, CSENGERI Orsolya-Erika, CSIKI Botond-László, DIMÉNY Andor, GÖRÖCS Tas-Nimród, HALÁSZY Kamilla, HAVADI-NAGY-DÁVID István, KOVÁCS Borbála, MÁRTON Zsombor, MARINCAȘ Mira, NAGY Ákos, NAGY Anita, PÁSZKA Róbert, ROKALY Balázs, SURÁNYI Dániel, SZABÓ Zsuzsanna, SZÉKELY Ákos.


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat