Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English
Despre noi /

Despre programul MA

MASTERAT DE STUDII DE FILM

Locuri: 9 fără taxă, 6 cu taxă (450 EUR/an în anul școlar 2015-2016), profil cu frecvență, durată de 2 ani.


Scopul masteratului este de a asigura continuitatea studiilor nivel licență de Cinematografie, fotografie, media, simultan cu posibilități de formare continuă. Programul de masterat a fost înființat în partneriat dintre Universitatea Sapientia și Universitatea ELTE din Budapesta, și este axat pe întrebările cele mai actuale ale culturii de film contemporane. Totodată ia în considerare și realitățile producției de film est-european, astfel sprijinind creația scurtmetrajelor, filmelor documentare sau a unor proiecte ce îmbină ficțiunea și documentarismul, având ca rezultate filme ce se pot prezenta la televiziune sau la festivaluri internaționale.
Dorim să organizăm echipe de producție cu o posibilitate mai serioasă de a produce filme în urma cărora studenții vor intra în profesie cu o mai mare ușurință, atât în domeniul producției de film, cât și cercetarea sau critica de film.
Aștepăm toți cei care se interesează de filmul contemporan, sunt interesați de scenaristică, regie, cinematografie, editare, sunet, producție de film, sau studierea culturii cinematografice.

Fișier:Facebook icon.svg - Wikipedia File:YouTube social white circle (2017).svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikipedia


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Természettudományi és művészeti kar, Kolozsvár
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Weblap.ro – Professzionális weblapkészítés