Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Diákjaink helyezései a 2019-es OTDK-n
2019.04.27. 11:55

A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karán rendezett Művészeti és Művészettudományi Szekcióban értünk el helyezéseket.

A nagy hagyománnyal rendelkező, két évente megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencia a tehetséggondozás fontos intézménye a magyar felsőoktatásan. 2019-ben az OTDK XXXIV. kiadása került megrendezésre április 24.-26. között, 16, tudomány- és képzési terület szerint felosztott szekcióban, amelynek 16 különböző egyetem adott otthont.

Tanszékünket ketten képviselték a Művészeti és Művészettudományi szekcióban, és mindketten díjazással tértek haza a népes mezőnyből. Tóthpál Béla (FFM, 3. év) első díjat kapott a Mozgókép tagozaton (felkészítő tanár: dr. Lakatos Róbert Árpád, film címe: Nem kötöm meg! ), míg Farkas Boglárka Angéla (FFM, 3. év) harmadik díjban részesült a Művészetelmélet tagozaton (felkészítő tanár: dr. Virginás Andrea, dolgozat címe: Harc az arccal, avagy Bette Davis és Gena Rowlands gesztusai a Mi történet Baby Jane-el? és a Premier c. filmekben).

 

Mindannyiuknak gratulálunk, további eredményes munkát kívánunk!

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat