Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Gopo díjat kaphat Felméri Cecília új rövidfilmje
2013.02.28. 09:01

A Boldogságpasztilla a rendező harmadik kisfilmje, amely Gopo díjért versenyez.

Felméri Cecília legújabb kisjátékfilmje, a Boldogságpasztilla (Pastila fericirii) bekerült a legjobb kisjátékfilmnek járó Gopo díjért vívott küzdelem élmezőnyébe. A 12 perces alkotás (producer Sorin Botoșeneanu, gyártó UNATC - Bukaresti Színház- és Filmművészeti Egyetem) már besöpört egy elismerést: a bukaresti Cinemaiubit Nemzetközi Diákfilmfesztiválon (2012) elnyerte a legjobb forgatókönyv díját. A Boldogságpasztillában olyan ismert román színészeket láthat viszont a néző, mint Adrian Titieni, Oana Ioachim, Tania Popa, Adina Cristescu, Virgil Aioanei vagy Dana Voicu.

A 2013-as Gopo-díj rövidfilmes kategóriájának további jelöltjei: Nicolae Constantin Tănase Blu (2012), Adrian Sitaru Chefu' (2011), Dorian Boguță De azi înainte(2012), valamint Radu Potcoavă Tatăl meu e cel mai tare (2012) című filmje.

A gálaünnepséget március 25-én tartják a bukaresti Nemzeti Operaházban, élőben közvetíti a ProCinema tévéadó, valamint online nézhető lesz awww.premiilegopo.ro, illetve a www.voyo.ro oldalon.

Forrás: Erdélyi Magyar Filmszövetség

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat