Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Leforgott az első idei diplomafilm
2023.03.28. 14:23

Nagy Márton MA hallgatónk, a film rendezője és operatőre a következőket mesélte a Hanna & Flóra munkacímű alkotás munkafolyamatáról:

„A Hanna & Flóra (munkacím) forgatása az eddigi legkomplexebb és legkihívóbb forgatásom volt. Nem számítottam erre az előkészületi fázisba, de örülök hogy így alakult, mivel úgy érzem a véglegesített film tükrözni tudja majd a sok belefektetett erőfeszítést a stáb és a színészek részéről egyaránt. Emellett iszonyatosan sokat tanultam a produkcióból. Az se volt kis kihívás, hogy egyszerre rendezői és operatőri szerepeket is én teljesítettem, és mindez csakis a stáb miatt volt lehetséges, mely tagjai úgy voltak kiválogatva, hogy a legjobb embereket gyűjtöttem össze akikkel eddig dolgoztam, nagy örömömre még mind tudták a forgatást vállalni (Makkai Márk-segédoperatőr; Sós Timothy-gyártásvezető/production manager; Nagy Róbert-fővilágosító; Frunza Roland-rendezőasszisztens, és sokan mások).

Emelett számomra a legvarázslatosabb pillanatai a forgatásnak azok voltak, mikor Flóra (Sosovicza Anna) és Hanna (Kerekes Barbara) a tessék és ennyi között életre keltek, és az általam jó pár hónappal ezelőtt kitalált és megírt, és sokszor újraírt karakterek helyett valós személyekként léteztek, ami száz százalékosan ez a két hihetetlenül tehetséges színész miatt történhetett meg. Sosovicza Anna és Kerekes Barbara akikre írva volt a szerep, és akik felülmúlták minden elvárásom. Egyik legjobb döntésemnek tartom azt, hogy őket választottam ehhez a filmhez. Alíg várom hogy a film bemutatásra kerüljön és remélem mindaz amit itt megírtam bebizonyosul a film láttán.”

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat