Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Meghirdették a XV. Reál- és humántudományi ETDK-át
2012.01.28. 18:00

Idén több média szekciót is terveznek, elméleti dolgozatokkal és művészi alkotásokkal is lehet nevezni (fotó, film, animáció).

A kolozsvári Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) olyan tudományos verseny, amelyben a reál- és humántudományok különböző szakterületeinek megfelelő szekciók keretében, egyetemi és főiskolai hallgatók bemutathatják és összemérhetik saját kutatási eredményeiket, szakmai tudásukat.
Idén május 10. és 13. között újra lehetőség nyílik a tudományos megmérettetésre.
Addig sok munka vár a dolgozatírókra, témavezetőkre, szervezőkre egyaránt.
A konferencia idén számos előeseményben bővelkedik majd.
Honlapukon folyamatosan informálják az érdeklődőket, így érdemes visszatérni.

Tanszékünk diákjainak a következő szekciókat ajánljuk:

Animáció:

Terjedelem: 25 másodperctől egész 3 percig
Formátum: MPEG.
Téma: kötetlen

A dolgozat terjedelme legalább 6, legfeljebb 30 álló laphelyzetű A4-es oldal (210×297 mm) között van (a különböző mellékleteken és függelékeken kívül); margók: 2 cm, kötéstávolság: 1 cm; főszöveg betűtípusa: Times New Roman, betűmérete 12 pont, sorköztávolsága: másfeles kell legyen.
Az alkotás koncepciójának leírását, elkészültének menetét kell megindolkolja/tartalmazza. Le lehet írni naplószerűen a film létrejöttét, a technikai-formai döntéseket.

Filmkészítés:

Terjedelem: 3-tól 15 percig
Formátum: MPEG. Téma: kötetlen
Max. 5 közreműködője lehet a munkának.

A dolgozat terjedelme legalább 6, legfeljebb 30 álló laphelyzetű A4-es oldal (210×297 mm) között van (a különböző mellékleteken és függelékeken kívül); margók: 2 cm, kötéstávolság: 1 cm; főszöveg betűtípusa: Times New Roman, betűmérete 12 pont, sorköztávolsága: másfeles.
Az alkotás koncepciójának leírását, elkészültének menetét kell megindolkolja/tartalmazza. Le lehet írni naplószerűen a film létrejöttét, a technikai-formai döntéseket.

Filmművészet (valójában a filmértelmezésnek felel meg):

Terjedelme legalább 6, legfeljebb 30 álló laphelyzetű A4-es oldal (210×297 mm) között van (a különböző mellékleteken és függelékeken kívül); margók: 2 cm, kötéstávolság: 1 cm; főszöveg betűtípusa: Times New Roman, betűmérete 12 pont, sorköztávolsága: másfeles.
Téma: kötetlen

Fotográfia:

Terjedelem: Szerzőnként beküldhető maximum 15 és minimum 10 digitális felvétel.
Formátum: JPG., a fotók hosszabbik oldala 2000 pixel legyen, terjedelme pedig ne haladja meg 5 Mb-ot; sorozatot, kép-párokat elfogadunk.
Ha a képek tartalma személyiségi jogokat sért, ezekért a szerző tartozik felelősséggel.
Minden felvétel file-neve a pályázó CsaládneveKeresztneve egybeírva, majd a kép címe. A kép utómunkálata csak az eredeti élmény vizuális hangsúlyát emelheti ki (színkorrekció, kontraszt, fényerő, kivágás). Csak akkor fogadunk el a manipulált felvételeket, ha a témád a kísérletfotózásról, fantáziaképről szol.
Téma: kötetlen

A dolgozat terjedelme legalább 5, legfeljebb 30 álló laphelyzetű A4-es oldal (210×297 mm) között van (a különböző mellékleteken és függelékeken kívül); margók: 2 cm, kötéstávolság: 1 cm; főszöveg betűtípusa: Times New Roman, betűmérete 12 pont, sorköztávolsága: másfeles.
Az alkotás koncepciójának leírását, elkészültének menetét kell megindolkolja/tartalmazza. Le lehet írni naplószerűen a film létrejöttét, a technikai-formai döntéseket.

A fotókból kiállítást terveznek.

Kérdésekkel a szekciófelelősökhöz lehet fordulni:

Rancz Zsolt: e-mail: hatterwolf@yahoo.com, tel. 0746-790525
Orbán Eszter: e-mail: orban.eszter@yahoo.com, tel. 0755-325868

Sikeres felkészülést kívánunk!

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat