Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Püsök Botond projektjét is beválogatták az idei dok.incubator-ba
2021.04.09. 14:30

Jelentős szakmai támogatással fejezheti be volt hallgatónk Too Close c. dokumentumfilmjének munkálatait.

A dok.incubator a napokban jelentette azoknak a fiatal filmrendezőknek a névsorát, akiknek projektjeit 2021-ben támogatni fogják. Idén nyolc olyan filmrendezőt válogattak be a mentorprogramba, akiknek témái globális vonzerővel bírnak. Ők a következő hónapokban nemzetközi hírnevű vágókkal, producerekkel és értékesítési képviselőkkel dolgozhatnak együtt filmjeik befejezésén és forgalmazásán.

A nyolc projekt közül az egyik Püsök Botond, Irina Andreea Malcea producerkedésében, a Luna Films gyártásában készülő Too Close című dokumentumfilmje. A film egy olyan nő történetét meséli el, aki miután kiderült, hogy élettársa szexuálisan bántalmazta a lányát, megpróbálja újjáépíteni egész életét, és megtalálni az egyensúlyt a gyerekek védelme és az apával való kapcsolattartás igénye között.

A dok.incubator egy, a vágási fázisban lévő dokumentumfilmekre összpontosító mentorprogram. Célja, hogy nyolc dokumentumfilm-projekt számára egyéni mentorálást kínáljon, különös tekintettel a dramaturgiára, a disztribúcióra és a marketingstratégiára, valamint a közönségépítésre, a rangos fesztiválokon való premier és a széleskörű terjesztés érdekében. A dok.incubator fennállásának nyolc éve alatt több olyan film kifejlesztésében segített, amelyet a legnagyobb nemzetközi fesztiválokon mutattak be, mint például a Sundance, a Berlinale vagy Hot Docs.

További részletek a dok.incubator honlapján.

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat