Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Tarolt a Mediawave-en Buzási Gyopár filmje
2018.05.02. 11:40

Az animációs dokfilm két újabb díjat kapott az Úton Online díja mellett.

A legjobb magyar rövidfilm, valamint a nemzetközi kísérletifilm díját is a fiatal erdélyi rendező, Búzási Gyopár-Orsolya Babuka a fűben című animációja nyerte. A legjobb magyar dokumentumfilmnek a zsűri Tuza-Ritter Bernadett alkotását, az Egy nő fogságban-t választotta - a legjobb magyar dokumentum- és rövidfilm kategóriák nyerteseinek díját idén először a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanács által üzemeltetett Magyar Média Mecenatúra program ajánlotta fel. A magyar filmek nemzetközi zsűrijének különdíját és a nemzetközi zsűri legjobb dokumentumfilmjének járó elismerését pedig Moharos Attila filmje, a Ballada egy szolgálófiú emlékére vihette haza, míg a legjobb animációsfilm díja Paulina Ziolkowska: O Matko (Oh Mother) című alkotását illeti, a legjobb kisjátékfilmnek pedig Kaveh Mazaheri Retouch című moziját szavazta meg a zsűri.

Babuka ezen kívül a legjobb rendező és legjobb ÚTON Online film díját is megkapta a fesztivált megelőző online közönségszavazáson.

Az ÚTON Online zsűrijének a díjáért ugyancsak örülhetünk, hiszen volt diákunk, Simó Ibolya nyerte a Tomi, Ervin és az iskola című dokumentumfilmjével.

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat