Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

5 film konkurál a TIFF-helyi filmek versenyében,
2018.05.26. 23:08

köztük Buzási Gyopár és Benedek Szabolcs rendezése is.

Öt fiatal filmes Kolozsváron készült alkotását válogatta be a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) a helyi filmek versenyére. A 100 percnyi válogatást május 29, kedd este 18.30-tól vetítik az Uránia-palotában és még aznap este kihirdetik a zsűri döntését.
A filmek a Babeș-Bolyai Tudományegyetem és a Sapientia EMTE filmes műhelyeikben készültek. Dokumentumfilm, játékfilm és animáció is van a szelekcióban: Buzási Gyopár-Orsolya Babuka a fűben című, személyes családtörténetet felidéző animációs dokumentumfilmje, Andra Salaoru élőszereplős rövidfilmje, az Emigranții, Serestély Szilárd Poftiți vă rog című, a kolozsvári Mărăști piac környékének utcai árusairól szóló dokumentumfilmje, Sztercey Szabolcs Benedek Your face without a screen című rövidfilmje, amely egy emberi életeket bemutató múzeumban játszódik és Mircea Sorin Albuțiu Gazda című filmje a Duna Delta egyik kis falujában élő lipovánokról.
A zsűri: Iulia Rugină rendező, Ionuț Mareș filmkritikus, Alex Sterian operatőr és a kolozsvári Ecsetgyár csapata, Cristina Gagiu, Denisa Curte, Cristina Bodnărescu, Oana Hodade és Helga Thies.

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat