Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Cinci filme concurează pentru premiul Competiției Locale TIFF 2018
26.05.2018 23:08

dintre care două filme sunt regizate de studenții noștri: Benedek Szabolcs și Buzási Gyopár.

Filmele vor putea fi văzute la Urania Palace pe data de 29 mai, începând cu ora 18.30. Gala de premiere va încheia seara specială dedicată tinerilor cineaști din Cluj.

Bakuka in iarbă (r. Buzási Gyopár-Orsolya) este o poveste atent documentată despre Babuka, o tânără superbă care a trăit în timpul războiului o întâmplare ca-n povești. Ficțiunea live action Emigranții (r. Andra Salaoru) este o poveste despre problemele unei familii din România în care unul dintre părinți este constrâns să lucreze în străinătate. Poftiți vă rog (r. Serestély Szilárd) este un documentar care ne prezintă o altă față a cotidianului clujean, prin povestea oamenilor care își trăiesc viața în mare parte pe străzi, în zona Pieței Mărăști. Your Face Without a Screen (r. Sztercey Szabolcs Benedek) este o ficțiune în care un grup vizitează o expoziție unde viețile omenești sunt puse în fața lor sub forma unor aparente spectacole. Gazda (r. Mircea Sorin Albuțiu) este un documentar despre o comunitate mică de ruși lipoveni din Sfiștofca, un sat din Delta Dunării.

Cele 5 filme ilustrează inspirațiile și aspirațiile tinerilor autori de film din Cluj, în marea lor majoritate foști sau actuali studenți ai Universității Babeș-Bolyai și Universității Sapientia. Două dintre finaliste vor fi premiate de către juriul competiției format, la această ediție, din regizoarea Iulia Rugină, criticul de film Ionuț Mareș și directorul de imagine Alex Sterian și de juriul Fabrica de Pensule, alcătuit din Cristina Gagiu, Denisa Curte, Cristina Bodnărescu, Oana Hodade și Helga Thies.

Sursa: tiff.ro


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat