Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Volt hallgatónk mesteris államvizsga filmje a Stanford Egyetem román filmekre fókuszáló fesztiválján
2023.04.20. 16:09

Sós Timothy Suborbital című alkotása a San Franciscó-i egyetem és a és New York-i Román Kulturális Intézet által szervezett The Romanian Film Festival keretében kerül vetítésre.

Április 21 és 23 között kerül megszervezésre San Franciscóban a The Romanian Film Festival idei kiadása. A Stanford Egyetem és a New York-i Kulturális Intézet közös projektjének a célja, hogy bemutassa a romániai filmkultúra komplex és izgalmas jelenségeit az amerikai közönségnek.

Az idei kiadás címe Történetek mozgásban: a román filmművészet útjainak kijelőlése [Stories in Motion: Chartering Paths in Romanian Cinema] és a már nemzetközileg elismert román filmkészítők (Christian Mungiu, Radu Jude) új munkáinak bemutatása mellett a romániai filmes egyetemeken tanuló fiataloknak is bemutatkozási lehetőséget biztosít.

Az idén volt hallgatónk, Sós Timothy mesteris záróvizsga filmje, a Suborbital is bemutatásra kerül a fesztiválon, április 23-án, a romániai filmes egyetemek tavalyi termését bemutató blok keretében.

A Suborbital Tamás atya történetét meséli el, aki hallucinációktól szenved, és hamarosan el fogja veszíteni a látását. Miután megismerkedik Nórával, a fiatal énekeslánnyal, rokonlélekre talál benne. Barátságuk kibontakozása és a zene iránti közös érdeklődésük által új életcélt találnak, elfogadva a sors akaratát.

További részletek a fesztivál honlapján, illetve Facebook-oldalán.

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat