Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

A Budapesti Metropolitan Egyetem fotópályázatán díjazták első éves hallgatónkat
2024.05.07. 20:46

A helyezést elért és short list-re került fotósorozatok május 10–18. között tekinthetőek meg Budapesten.

A Kopátsy Sándor: Kopp! elnevezésű hallgatói pályázat a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kar képi ábrázolás, tervezőgrafika, fotográfia, mozgókép, filmoperatőr, televíziós műsorkészítő, animáció, média design és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kar fotóművészet, filmművészet, média alap- és filmtudomány mesterszakos, aktív hallgatói jogviszonyban lévő hallgatói számára került kiírásra.

A hallgatók Kopátsy Sándor Kopp! című válogatott aforizma gyűjteményéből választottak egy-egy inspiráló idézet és ennek illusztratív megjelenítésére, vizualizációjára válalkoztak, műfaji megkötés nélkül.

A beérkezett munkákat a Bánkuty Tamás (zsűri elnök), Pörczi Zsuzsa, Maly Róbert, Pettendi Szabó Péter, Tóth Andrej és Csizmadi Péter alkotta zsűri értékelte.

Első éves hallgatónk, Pál Dániel III. helyezést ért el a ,,Kettős mérce: Ahol a férfiak nem adnak az öltözködésükre, ott a nők még nem egyenjogúak.” című munkájával.

A short list válogatásba továbbá bekerültek Bartha Laura (Paronímia: Más törvények emelik magasba a sast és a léggömböt.), Bartha Zsombor (Egy házban: Adj nekik hitet és a szolgéid lesznek. Világosítsd fel őket és megtagadnak.) és Szabó Dániel (Kiút: Ha egy nép sötétségben él, ne zászlót vigyél előtte, hanem lámpát.) munkái is.

A helyezést elért és short list fotósorozatok május 10–18. között megtekintehőek az Infopark I. épületében, a METU Galériában, Budapesten.

A kiállítás megnyitójára május 9-én 17:00 órától kerül sor az említett helyszínen.

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat