Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Bán Attila filmje nyerte a 19. Országos Diákfilmszemle fődíját
2012.09.04. 13:36

Gratulálunk a fődíjhoz!

Hétperces filmgroteszk nyerte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által biztosított fődíjat, amelynek keretében általános és középiskolás, valamint fiatal filmes alkotók összesen mintegy 1500 percnyi alkotásából válogatta ki a szakmai zsűri a 33 legjobb művet. A keddtől vasárnapig tartó mustra győztese a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen (EMTE) tanuló Bán Attila Szufla című alkotása lett

„Kerestük a humort, a kreatív munkát és azt a dramaturgiát, amely bemutatja, hogy miként épül fel a film. Úgy gondoltuk, hogy ez a fikciós történet egy nagyon helyes szatíra. A gondosság, a képminőség, a snittelés és a film egész világa azt sugallta, hogy rendkívül megfontolt, jól megírt forgatókönyv eredménye, amelyben ugyanakkor egy szó sem hangzik el, bár hangeffektek vannak benne" - mondta el a mustra ítészei között helyet foglaló Szita Miklós producer.

A 19. Diákfilmszemle fődíja abból áll, hogy az alkotást az MTVA megvásárolja az alkotótól és a közmédia csatornáin levetíti.

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat