Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Forradalom utca 48
2024.03.15. 11:04

- hallgatóink is mentorálták a középiskolások által készített rövid filmeket az Erdély TV március 15-i ünnepi műsora keretében.

Az Erdély TV meghívására hallgatóink idén is részt vettek a Forradalom utca 48 műsorban, amely az ünnepi programrács részeként, március 15-én este 20:00-kor kerül adásba. Az ünnepi műsorban kerekasztal beszélgetések és középiskolások által készített videók láthatók, amelyeket két film és média képzés hallgatói mentoráltak. Az élő műsorban Dimény Andor harmadéves és Szabó Dániel elsőéves hallgatónk is beszámolt a munkatapasztalatról.

A résztvevő középiskolás diákok: a Kolozsvári Református Kollégium csapata, a nagyváradi Ady Endre Líceum csapata valamint a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium csapata saját elképzeléseik alapján készíthették el egy-egy történelmi személyiségről kisfilmjeiket.
A videók elkészítésében a középiskolás diákokat, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem - Stúdió Színház média szakos hallgatói, valamint a Sapientia EMTE média szakos hallgatói segítették. A csapatok munkáját Hajdúcsi Árpád, Fazakas Gábor és Pénzes Lóránd történelem tanárok irányították.

Utóirat: A Forradalom utca 48 című műsor az Erdély TV-n volt látható, és azonos időben online, a televízió YouTube-csatornáján is közvetítették. A műsor azóta már online is visszanézhető az ETV youtube csatornáján.

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat