Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / Hírek / |

Gyűjteményes kötetekben jelentünk meg a Palgrave Macmillan kiadónál
2021.01.04. 17:33

Két tanulmány is kötődik a Média Tanszéken folyó kutatómunkához.

2020. júniusában vált elérhetővé a European Cinema in the Twenty-First Century:
Discourses, Directions and Genres
című tanulmánykötet, amely Ingrid Lewis és Laura Canning szerkesztésében egyszerre tankönyv és tanulmánykötet.

A tizennyolc fejezet a szerzők eredeti kutatásainak nyomán tárgyalja a kortárs európai filmet, a műfajtól az ökokritikáig terjedő bontásban, továbbá szakterminus-lista és a továbbgondolkodást ösztönző kérdések is társulnak a tanulmányokhoz. Posztdoktori kutatási projektje eredményeképp Virginás Andrea oktatónk a "Between Transnational and Local in European Cinema: Regional Resemblances in Hungarian and Romanian Films" című fejezet szerzője.

A 2020-as év végén jelent meg a Beyond Media Borders: Intermedial Relations Among Multimodal Media című kettős tanulmánykötet is a Palgrave Macmillan kiadónál, Lars Elleström professzor szerkesztésében.

Az első kötetben Virginás Andrea tanulmánya is olvasható, ún, open access, szabad elérésű rendszerben, itt. A címe: "Electronic Screens in Film Diegesis: Modality Modes and Qualifying Aspects of a Formation Enhanced by the Post-digital Era", és többek között Denis Villeneuve Arrival/Érkezés című 2016-os sci-fijének médiumelméleti értelmezésével foglalkozik.

 

Fișier:Facebook icon.svg - Wikipedia File:YouTube social white circle (2017).svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikipedia

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Természettudományi és művészeti kar, Kolozsvár
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Weblap.ro – Professzionális weblapkészítés