Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / Hírek / |

Volt hallgatónk, Keresztes Péter kapta a MÚRE 2020-as Nívódiját
2021.01.07. 13:20

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete a Péter által készített Körkép a végekről című műsort díjazta.

Keresztes Péter így nyilatkozik a díjjal kapcsolatban: „Akkor talán jó úton haladtunk. A Körkép a végekről műsor a 2020-as évben erőteljesen beköltözött az online térbe. Márciustól december végéig pontosan 100 online különkiadás készült el. A járvány megváltoztatta az életünket, s ezt a szokatlan hangulatot megpróbáltuk naponta megfogalmazni, riportokba önteni. Több vicces, különös vagy éppen megható történettel illusztráltuk az emberek kétségeit, félelmeit, szeretetét és bizalmát. Emlékezetes volt a "Temesvár, Sound of Silence" etűd, melyet a közösség által készített fotók felhasználásával készítettünk, a temesvári színészek videoklippjei, a Braziliában élő hölgy története, aki temesvári gyökereit kereste stb. Sikerült olyan témákat is bemutatni, melyeket eddig nem vetettünk fel, pl. Ibrahim Müteferrika vagy Herz Miksa munkássága, az iszlám vallás bizonyos tézisei, vagy éppen az animációkészítés alapjai. Az online oktatás kérdéskörével, a mentális egészséggel, az iskola, egyház és civil társadalom témáival kiemelten foglalkoztunk. A visszajelzésekből ítélve, minden nehézség ellenére a bánsági magyarság láthatósága nőtt a régióban, az országban, a határokon túl és a román anyanyelvűek körében is. Az online térben a nézettségi mutatók alapján a Körkép a végekről és a TVR Temesvár simán felvette a versenyt más regionális stúdiókkal. A Körkép a végekről online videói más romániai magyar tévéadásoktól eltérően román környezetben jelenik meg, s emiatt erős a híd szerepe. Nagyon büszkék vagyunk erre a felelősségre!”

A többes szám félrevezető lehet, ugyanis Péter a műsor egyszemélyes stábja: a szerkesztői feladatok mellett ő felel az operatőri munkáért és a vágásért egyaránt.

Gratulálunk!

 

Fișier:Facebook icon.svg - Wikipedia File:YouTube social white circle (2017).svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikipedia

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Természettudományi és művészeti kar, Kolozsvár
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Weblap.ro – Professzionális weblapkészítés