Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Hibrid rendszerű oktatás lesz a Sapientia EMTÉ-n a 2020-21-es tanév első félévében
2020.08.17. 13:45

Kiscsoportos kontakt óraként lesz megtartva a gyakorlati órák nagy része.

A Vezetőtanács határozata szerint, amennyiben a járványügyi helyzet és az országos szintű rendelkezések lehetővé teszik, a 2020/2021 tanév első félévében a Sapientia EMTE-n az oktatási tevékenység megszervezése a jelenléti és digitális oktatás kombinációja által történik, ún. hibrid oktatási rendszer bevezetésével.

A karok saját hatáskörben döntenek arról, hogy az egyes tantárgyak oktatása milyen módon valósítható meg, figyelembe véve az adott tantárgyak sajátosságait, az évfolyamok létszámát, a rendelkezésre álló oktatási felületeket és egyéb tényezőket, amelyek az oktatás biztonságos megszervezésének feltételét képezik.

A Vezetőtanács arról is döntött, hogy újraindul a bentlakások működtetése, a biztonsági előírások betartásával. A rendelkezésre álló helyek számának megállapítása, illetve az esetleges korlátozások bevezetése figyelembe veszi a járványhelyzet idejére érvényes hivatalos rendelkezéseket. A bentlakások működtetési rendjéről, az oktatási tevékenységek megszervezési módjának függvényében a karok döntenek.

A határozat teljes szövege ITT olvasható.

A filmszak esetében tehát a stúdiógyakorlat (labor) órák kiscsoportos kontakt órák formájában lesznek lebonyolítva. Továbbá, amennyiben a helyzet megengedi, a kis létszámú évfolyamoknál az előadások és szemináriumok egy bizonyos százaléka szintén, a járványügyi szabályok betartása mellett, kontakt óra formájában kerülhet megtartásra.

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat