Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / Hírek / |

Megnyílt az Elmúlt Jelen projekt első kiállítása,
2020.08.22. 12:38

amelynek létrehozásában kollegáink is közreműködtek, augusztus 19 és 30 között látogatható a kolozsvári Tranzit Házban.

Az Eurotrans Alapítvány Elmúlt Jelen című multimediális projektje a romániai magyarok rendszerváltását hivatott bemutatni, fényképes, mozgóképes és írott emlékeken keresztül. A projekt egyik része a kolozsvári Tranzit Házban szerdán (augusztus 19) megnyílt kiállítás.

A kiállítás struktúrája az elmultjelen.ro honlapon is fellelhető idővonalat követi: hang- és videóanyagokkal, installációkkal, képekkel, tárgyi emlékekkel és egyéb forrásdokumentumokkal nyújt betekintést a kommunizmus, a forradalom, illetve az első demokratikus év eseményeibe.

Tanszékünk két munkatársa is részt vett a kiállítás létrehozásában. Oktatónk, Blos-Jáni Melinda a kiállítás egyik kurátoraként felelt a tárlat tervezéséért, illetve a kiállított, archív álló- és mozgóképes anyagok nagy részének a beszerzése is az ő érdeme. Továbbá, a kiállítás egyik központi elemét, a „közterek forradalmát” körüljáró 3 csatornás videoinstallációt Lakatos Miska projektmenedzser készítette.

A tervek szerint a kiállítás még további öt erdélyi nagyvárosban is megtekinthető lesz.

További részletek és információk a projekt web- és facebook-oldalán.

Fișier:Facebook icon.svg - Wikipedia File:YouTube social white circle (2017).svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikipedia

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Természettudományi és művészeti kar, Kolozsvár
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Weblap.ro – Professzionális weblapkészítés