Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English
Hírek

Hírek / Hírek / |

Így látták a First Cut-ot
2019.06.30. 00:08

Sajtóvisszhang a diákjaink munkáit bemutató kiállításokról, vetítésekről és installációkról.

First Cut: „best of" film-, fotó-, médiamustra a Sapientián - a Szabadság cikkét Sárány Orsolya jegyzi:

"A nagyvállalatok személytelensége, a természettől való elidegenedés, gyermekkori félelmek, függőség, zárkózottság és traumák vagy a fóbiák által uralt képzeletbeli lakótelep - csak néhány téma azok közül, amelyeket a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Filmművészet, fotóművészet és média szakos hallgatói feldolgoztak." A teljes cikk itt olvasható.

Központ a marginalitásban. A Sapientia film-fotó-média szemléjén jártunk - Kovács Bea cikkét a Transindex közölte:

"A kisfilmek azonban azt bizonyították, hogy ha valaki meg akar csinálni valami, módot kap rá: a módszer, a technika mindig fejlődik, és a kreativitás sem fogy el attól, hogy élünk vele. Bízunk abban, hogy a diákok kisfilmjei online is elérhetők lesznek majd, hogy azok is, akik nem vettek részt a First Cut III-an, megnézhessék, hogy gondolkodik, mit lát a világból egy fiatal itthoni filmes." A teljes cikkért katt ide.

Szemtől szemben a nézővel - Zsizsmann Erika a Filmtettnek tudósított

"Ez az az alkalom, amikor a diákok először mutatják be tanáraikon és alkotótársaikon kívül szélesebb közönségnek is, amin a tanév során dolgoztak. Itt szembesülnek azzal, hogy összeáll-e a történetük, az üzenetük a néző fejében is. Ezért frappáns felütése volt az eseménynek az elsőéves mesteris hallgatók Negyedik fal (Fourth Wall) című installációja, amely játékosan átlépi a fikciót és a befogadót elválasztó láthatatlan falat, és megmutatja, hogy néha a nézőre is visszanéz valaki." A teljes cikk itt olvasható.

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Természettudományi és művészeti kar, Kolozsvár
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Weblap.ro – Professzionális weblapkészítés