Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Kassay Réka oktatónk rendhagyó tanórát tartott
2024.03.11. 17:29

a Barbie-film (r. Greta Gerwig, 2023) kapcsán a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház meghívására.

A Székelyudvarhelyi Művelődési Ház Kik vagyunk mi? - nőnapi rendezvénysorozata keretén belül március 8-án 10 órától rendhagyó tanórát tartott a Barbie-film kapcsán oktatónk, Kassay Réka animációs szakértő, médiakutató. Az előadást nagy érdeklődés övezte, amint azt a Művelődési Ház oldalán megosztott fotók is jelzik.

"A Barbie téma - és a 2023-as film, ami sok mindent kimond - azért fontos számomra, mert nagyon megosztó, és én érdeklődve figyelem mind az azonosuló, mind az ellenző oldalt, de mindenképpen azt gondolom: érdemes beszélni róla." - ajánlotta Kassay Réka a filmet.

 

Kassay Réka szakterülete az animációs film, doktori kutatásának keretében elemi iskolás gyermekek rajzfilmnézési szokásait vizsgálta, és ezen belül külön esettanulmányt készített a barbie-jelenségről, a baba különböző megjelenéseiről az audiovizuális tartalmakban és a gyermekek életében. A doktori disszertációból készült kötete, a Barbie vagy Star wars? Mesehős-reprezentációk az elemi iskolás gyerekek életében. EME, Letöltés sorozat, 2016.

 

Kassay Réka a Média Tanszék főállású adjunktusa, és animációt, reklámkészítést, illetve a média elméletéhez és gyakorlatához kapcsolódó tárgyakat oktat. Gratulálunk a sikeres rendezvényhez!

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat