Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Köllő Ildikó, 3. éves diákunk forgatókönyvét díjazták
2013.03.25. 14:30

A BIG Filmfesztivál a fiatal filmkedvelőknek és lelkes amatőr filmeseknek szól, akik szeretnék munkájukat másoknak is megmutatni, magas színvonalon megmérettetni.

Idéntől új kategóriát indítottak a felsőoktatásban résztvevő és filmes szabadúszó fiataloknak: nevezni lehetett 10 - 18 éves korig a Diákfilm kategóriába, valamint 18 - 25 éves korig Ifjúsági Film kategóriába, téma és műfaji megkötés nélkül, egy vagy több, legfeljebb 10 perc hosszúságú rövidfilmmel.

A zsűri tagjait a filmes világ különböző területeinek szakembereiből verbuválták, annak érdekében, hogy az értékelés minél szélesebb körben, minél több szempont alapján történjen. Az idei zsűri tagjai: Rigó Mária filmvágó, Bicskey Lukács színész - rendező, Szíjártó Imre főiskolai tanár EKF Mozgóképkultúra tanszék és Dékány Nikolett, a 6. BIG Filmfesztivál győztese voltak. A díjkiosztó március 23-án, a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban zajlott.

Az idei versenybe 29 Diák és 23 Ifjúsági kategóriás munka került be az előválogatás után. Köllő Ildikó, 3. éves diákunk az Ijúsági kategóriában különdíjat nyert  A nagyszívbűvölő c. filmje forgatókönyvéért. Gratulálunk neki.

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat