Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Scenariul studentei noastre din anul 3, Köllő Ildikó, a fost premiat
25.03.2013 14:30

Festivalul de Film BIG se adresează atât tinerilor pasionati de film cât şi acelor cineaşti amatori care doresc să-şi prezinte munca lor altora, expunându-şi operele unor păreri avizate.
Începând din acest an, tinerii între 10-18 ani au putut participa în cadrul categoriei Film Şcolar, iar cei între 18-25 de ani în categoria Film de Tineret, fără a restricţiona tematica sau genul scurtmetrajului cu o durată maximă de 10 minute.
Membrii juriului au fost selectaţi cu mare atenţie, fiind experţi în diferite domenii cinematografice, pentru a face o evaluare cît mai corectă. Membrii juriului din acest an sunt: Rigó Mária editor imagine, Bicskey Lukács actor-regizor, Szíjártó Imre profesor universitar si câştigătoarea ediţiei precedente, Dékány Nikolett. Gala de festivitate s-a desfăşurat la Teatrul Naţional de Film Urania din Budapesta.
După preselecţie, au intrat 29 de lucrări la categoria Film Şcolar precum şi 23 de lucrări la categoria Film de Tineret. Studenta noastră a câştigat premiu special al categoriei Film de Tineret cu scenariul de film intitulat: A nagyszívbűvölő. O felicităm cu drag.

 

 


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat