Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Los Angelesben is bemutatkozik Felméri Cecília Végtelen percek c. rövidfilmje
2011.10.27. 14:00

A film világpremierje nyáron volt a locarnói filmfesztiválon. Los Angelesben 35, főként tengerentúli vetélytárssal kel versenyre a rangos díjakért.

Az Amerikai Filmintézet (AFI) 25. alkalommal rendezi meg komoly szakmai tekintélynek örvendő filmfesztiválját, az AFI Fest-et Los Angelesben. Az AFI Fest november 3-10. között 36 országból érkező 110 mozgóképet tűz műsorra Hollywood mitikus filmszínházaiban. A november 3-án kezdődő fesztivál vendégkurátora Pedro Almodóvar, és díszvendégei között lesz Antonio Banderas is.
Az Amerikai Filmintézet seregszemléje évről-évre műsorra tűzi Hollywood szívében a kortárs filmművészet kiemelkedő újdonságait. Idén 21 film kapott meghívást a World Cinema című válogatásba. Tarr Béla A torinói ló című többszörös díjnyertes filmje, többek között Akerman, Farhadi, Kaurismäki, Kim Ki-duk és Sokurov legújabb rendezéseivel együtt lesz látható. Tarr legutóbbi filmje jelenleg, Magyarország hivatalos nevezettjeként, versenyez a legjobb idegennyelvű film Oscar-díjáért és az Európai Filmakadémia díjaiért is.
Felméri Cecília magyar-román koprodukcióban készült rendezésének, a Végtelen perceknek ezen a rangos filmfesztiválon tartják meg az amerikai premiervetítését. A Végtelen percek című film Szántai János Az élet című novellája alapján készült, producere Muhi András és Lakatos Róbert.

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat