Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Minute fără de sfârşit, scurtmetrajul lui Felméri Cecília va fi proiectat şi la Los Angeles
27.10.2011 14:00

Premiera scurtmetrajului a avut loc la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno. Acum la Los Angeles intră în concurs împreună cu 35 de concurenţi de peste ocean.

Institutul American de Film (AFI) organizează la Los Angeles ediţia 25. a festivalului de film AFI Fest care se bucură de un mare prestigiu profesional. În perioada 3-10. noiembrie, în cursul festivalului AFI Fest vor fi proiectate la cinematografele din Hollywood 110 de filme produse în 36 de ţări. Curatorul invitat al festivalului este Pedro Almodóvar, iar printre invitaţii de onoare îl găsim pe Antonio Banderas.
Din an în an, în programul paradei organizate în inima Hollywood-ului de Institutul American de Film, apar noutăţile excepţionale ale filmului contemporan. În acest an 21 de filme au primit invitaţii la selecţionarea intitulată World Cinema. Calul din Torino (A torinói ló) regizat de Tarr Béla, care a fost premiat multiplu, vor fi proiectat alături de cele mai recente filme ale lui Akerman, Farhadi, Kaurismäki, Kim Ki-duk şi Sokurov.
În cadrul Festivalului va avea loc premiera americană a scurtmetrajului Minute fără de sfârşit, în regia lui Felméri Cecília, o coproducție româno-maghiară. Scurtmetrajul este adaptat după povestirea intitulată Viaţa (Az élet) scrisă de Szántai János, producători Muhi András şi Lakatos Róbert.


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat