Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Imaginea-cultură: un workshop la Budapesta
03.11.2011 12:45

Datorită unei invitaţii primite de la Budapesti Gazdasági Főiskola, în perioada 10-16 octombrie şase dintre studenţii noştrii şi-au pus la încercare creativitatea la Budapesta.

Şase studenţi din anul 2, Györbíró Piroska, Jankó Edina, Köllő Ildikó, Székely Előd, Pánczél Ottó, Rancz Zsolt au participat la workshopul din Budapesta, însoţite de Tóth Orsolya.
Tema taberei de creaţie a fost „imaginea-cultură", mai precis studenţii trebuiau să creeze un scurtmetraj pornind de la conceptul auto-identităţii. Programul a fost coordonat de regizorul Surányi András care imediat după sosire a dat start muncii în echipă. Cu toate că tematica taberei nu concretiza sarcinile, după puţin timp s-a conturat proiectul grupului prin folosirea ideilor provenite de doi studenţi.
Scurtmetrajul produs a fost proiectat în prezenţa lui Balogh Zsolt, împreună cu Surányi András şi Nyárádi Gáborné, şeful catedrei universităţii, a avut loc evaluarea filmului, după care s-a discutat şi despre perspectivele de cooperare. Pe lângă experienţa profesională, această săptămână a mai însemnat echipei mici o lecţie despre adaptarea la situaţii spontane, şi despre adevărata muncă în echipă.

Scurtmetrajul pot fii vizualizat aici: http://www.youtube.com/watch?v=xbGkntg7V_4

Fotografii despre workshop:


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat