Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Mediawave Együttlét 2023
2023.03.21. 15:41

Az idén is részt vettünk a Mediawave kora tavaszi, diákzsűrinek szóló eseményén.

Ebben az évben a Farkas Anna Ágnes, Makkai Zsófi, Orbán Orsolya és Polacsek Zsófi mesteris hallgatók alkotta diákzsűrit dr. Mira Marincaș fotógráfus oktatónk és Salamon Orsolya gyártásvezetőnk kísérték el a kiscsőszi eseményre.

Orbán Orsolya a következőket mesélte a hétvégi zsűrizős eseményről: „Erdély és Magyarország különböző filmes egyetemeinek alapképzéses és mesteris hallgatói diákzsűriként vehettek részt a Mediawave – Fényírók Fesztiváljának kora tavaszi eseményén. A kolozsvári Sapientiát négyen is képviselhettük a nagy csapatban. Zöldfülű diákokként nagy felelősséget éreztünk a zsűrizés iránt, így megpróbáltuk az eddig összegyűjtött tapasztalatainkat és a vetített filmekről való véleményünket kreatívan, de komoly hozzáállással megosztani egymással.

Kisjátékfilmes, dokumentumfilmes és animációs szekciókba osztottuk magunkat. A kisebb-nagyobb csoportokban csendesen és hangosan, kimérten, de olykor erőteljes érvelések közepette értékelhettük az előzsűri által kiválasztott filmeket, melyek mind tartalmilag, mind audiovizuális mivoltukban is színes kínálatot nyújtottak számunkra. A helyszín otthonosságának és a szervezők által teremtett barátságos közegnek köszönhetjük azt, hogy a rendelkezésünkre álló rövid idő ellenére is felszabadult, bátor eszmecseréket folytathattunk egymással, és azt is, hogy az eleinte idegen vagy szinte idegen résztvevőkkel való következő találkozást őszinte izgalommal várhatjuk.”

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat