Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / Hírek / |

Medve Ferenc államvizsga filmjét díjazták a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon
2021.09.16. 19:51

A Méhnek lenni (Being a Bee) a legjobb Kárpát-medencei Filmszemle / A Kárpát–medence természeti értékei - Természetfilmek - rövidfilmek kategóriájának első díjában részesült.

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál célja – a természettel kapcsolatos filmalkotásokon keresztül – minél szélesebb rétegek figyelmének felhívása a világ, és ezen belül kiemelten Európa és a Kárpát-medence természeti értékeire, szépségeire, környezetünk védelmére, valamint a biodiverzitás fenntartásának fontosságára. A fesztivál lehetőséget ad az alkotóknak, szakembereknek, kutatóknak és a műfaj iránt érdeklődőknek a szakmai eszmecserére és a tartalmas szórakozásra.

A Méhnek lenni (Being a Bee) főszereplői a méhek, ahhoz pedig, hogy megismerhessük őket, össze kell zsugorodnunk a méretükbe. Ebben a világban az apró dolgokat elnagyítják, ezért veszélyesebbek. A film igyekszik bemutatni a méhek életét, megmutatni, hogyan küzdenek nap mint nap az életben, a természettel és az emberi tevékenységekkel.

Medve Ferenc filmjével kapcsolatosan a TVR Erdélyi Figyelő műsorában is nyilatkozott:

 

Fișier:Facebook icon.svg - Wikipedia File:YouTube social white circle (2017).svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikipedia

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Természettudományi és művészeti kar, Kolozsvár
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Weblap.ro – Professzionális weblapkészítés