Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Megnyílt az Erdélyi Audiovizuális Archívum debüt-kiállítása
2016.10.29. 18:45

Orbán Lajos fotóira és amatőr filmjeire sokan voltak kíváncsiak.

Népes közönség előtt nyitottuk meg az Erdélyi Audiovizuális Egyesület és Archívum első kiállítását, amellyel a lokális vizuális kultúra megőrzésének fontosságára kívántuk felhívni a figyelmet.

A kiállítás három kolozsvári élettérnek a vizualizációját vizsgálja Orbán Lajos fotóin és filmjein. A Kolozsvár főteréhez kapcsolódó panoramikus képeken és az utcai életképeken a nagyváros társadalmi rétegzettsége és a munka ideje jelenítődik meg. A Sétatéri képek a nyilvános és a privát közti átmenetet, a szabadidő lassabb tempóját idézik meg. A harmadik, családi házzal foglalkozó szekció az enteriőr fényképészet és a családi és művészi portrék révén kívánja szemléltetni azt, ahogyan látott és láttatott az 1930-as évekbeli fotóamatőr.

A kiállításról készült képsorozat megtekinthető itt.
Beszámolót jelentetett meg a Szabadság napilap, a Filmtett, a Maszol, a Transindex, a Krónika és a Főtér. Az Kolozsvári Rádió számára Gergely Zsuzsa készített interjút.

A kiállítás november 19-ig látogatható, 10-18 óra között. A kiállítás egy részét be kell indítani, ezért kérjük jelezzék a látogatási szándékukat a blosmelinda@gmail.com emailcímen. Csoportok, iskolai osztályok látogatása esetén egyeztethetünk az irányított tárlatvezetésről is.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat