Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

ONLINE FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ 2021
2021.04.19. 12:08

2021. május 7-én (pénteken) délután, illetve május 8-án (szombaton) kerül sor az idei felvételi előkészítőre.

Várjuk szeretettel mindazokat, akik felvételizni szeretnének a Sapientia EMTE Fotóművészet, filmművészet, média szakára!

Tanáraink online, videókonferencia formájában tartanak felkészítőt. A videókonferencia linkjét e-mailben küldjük el a jelentkezőknek május 5-én a jelentkezés lezárulása után.

A felkészítő az idén két napos lesz. Május 7-én délután 17:00 órától kap helyet egy elméleti felkészítő, amelyben a felvételi írásbeli részével kapcsolatban kaphatnak segítséget és információkat a jelentkezők. Másnap, május 8-án pedig a beküldőtt fotókat, illetve filmeket elemzik és véleményezik oktatóink.

JELENTKEZNI LEHET egy bemutatkozó levéllel, amelyet erre az e-mail címre kell küldeni: sapientia.ffm@gmail.com legkésőbb 2021. május 5-én, déli 12 óráig.

A levél tartalmazza a következőket:

  • Hogy hívnak, hol jársz (vagy jártál) iskolába, hol laksz jelenleg?
  • Milyen fotókat készítettél eddig? Töltsd fel a legjobb fotóidat az internetre (ez lehet saját Google Drive, Behance-album, Flickr-album stb.) és küldd el a levélben a linket, ahol ezek elérhetőek. (Aki nem filmezett még, reméljük, az is megpróbálkozott a fotózással, várjuk tehát a fotókat!)
  • Milyen filmet készítettél? Ha már készítettél filmet, töltsd fel az internetre (például saját YouTube, Vimeo csatornára, Google Drive-ra, stb.) és küldd el a levélben a linket, ahol ez elérhető. (Nem kötelező filmet is küldeni, de ha van, akkor hasznos lesz, ha megtudod, hogyan vélekednek róla a tanáraink s mit tanácsolnak, hogy továbbfejleszd a tudásodat.)
  • Milyen filmkritikát írtál (például iskolai feladatként, újság számára vagy kedvtelésből)? Küldd el, ha van ilyen. (Nem kötelező, hogy legyen.)

A felvételi előkészítő ingyenes.

Ha van további kérdésed, írj a sapientia.ffm@gmail.com e-mail címre.

 

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat