Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English
Hírek

Hírek / Hírek / |

Pethő Ágnes szerkesztésében jelent meg tanulmánykötet
2020.04.06. 15:20

Többek között Blos-Jáni Melinda és Pieldner Judit tanulmányai is olvashatóak a kortárs kelet-európai és orosz filmek intermediális viszonyait vizsgáló kötetben.

Tanszékünk két egymást követő, az UEFISCDI által támogatott kutatási projektjének eredményeként jelent meg tanulmánykötet dr. Pethő Ágnes szerkesztésében az intermedialitásról a kortárs kelet-európai és orosz filmekben. A Caught In-Between. Intermediality in Contemporary Eastern European and Russian Cinema című kötetet 2020 márciusában adta ki a neves Edinburgh University Press. Több ország kutatói vizsgálták Románia, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Bosznia-Hercegovina és Oroszország filmtermését. A kötetben egyetemünkről Pethő Ágnes professzornak, Blos-Jáni Melinda egyetemi adjunktusnak és a Csíkszeredai Karon dolgozó Pieldner Judit egyetemi docensnek jelent meg tanulmánya.

A kötet tartalomjegyzéke és rövid ismertetése olvasható a kiadó honlapján, ahol akár meg is vásárolhatják az érdeklődők.

Fișier:Facebook icon.svg - Wikipedia File:YouTube social white circle (2017).svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikipedia

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Természettudományi és művészeti kar, Kolozsvár
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Weblap.ro – Professzionális weblapkészítés