Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Rakjuk össze Kolozsvárt!
2014.11.04. 17:45

címmel közösségi projektet/videópályázatot indított a Radina Kortárs Művészeti Akció, kezdeményezői egyben diákjaink is.

Minden pályázónak be kell küldenie egy öt másodperces videót, amelyik valamilyen formában kapcsolódik Kolozsvárhoz. A videókat 2014 október 21-től november 30-ig várják a rendezvény Facebook-oldalán.

Technikai feltételek nincsenek. A videó készülhet mobiltelefonnal, fényképezőgéppel, videokamerával vagy bármilyen más erre alkalmas eszközzel. A videó hossza pontosan 5 másodperc kell legyen. A beküldött videók között nem állítanak fel rangsort, hiszen elsősorban nem a munka minősége, hanem a megosztott látásmód a fontos. A videók készítői között kisorsolnak egy tabletet.

A projekt egy filmes kísérlet arról, hogy ugyanazt a dolgot mennyire különbözően, más aspektusokból tudjuk látni, ugyanakkor, hogy ez a sokszínűség hogyan tud egyetlen nagy képet alkotni, egyáltalán alkalmas-e erre. A beküldött videókat egyetlen audiovizuális alkotássá gyúrják össze, amit a Tranzit házban mutatnak be. A végső alkotás műfaja valahol a film, performansz művészet és a kiállítás között helyezkedik majd el. A Tranzit házban egy konceptuális teret alakítanak ki, egyszerre több felületen vetítve, azt a hatást keltve, mintha a néző egy galériát járna körbe. Mindehhez egy élő jam session adja a zenei aláfestést.

A pályázat lezárásának időpontja: 2014. november 30.

A kiállítás időpontja: 2014. december 12.

A szervező a Radina KMA egyesület. A Radina Kortárs Művészeti Akció erdélyi fiatal művészeket tömörítő projekt, amely a színház, zene, irodalom, képzőművészet és pedagógia területein szervez eseményeket. A társaság huszonéves művészek alkotásait ad-hoc projektek keretében kreatív közösségi gondolattá formálja.

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat