Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Hai să asamblăm Clujul!
04.11.2014 17:45

Cu acest titlu a fost lansat un proiect colectiv video de către Acțiunea Contemporană Artistică Radina, printre membrii numărându-se și studenții noștri.

Fiecare participant trebuie să se prezinte cu un videoclip de 5 secunde, care să fie în legătură cu orașul Cluj. Clipurile pot fi uploadate pe pagina de Facebook , în perioada 21 octombrie-30 noiembrie 2014.
Nu există criterii technive, clipurile pot fi filmate cu telefonul mobil, aparat foto, cameră video sau orice alt suport, însă lungimea trebuie să fie exact 5 secunde. Filmele trimise nu vor fi hierarchizate, pentru că importanța e dată de perspectiva specifică fiecărui material. Unul dintre participanți va primit un tablet prin tragere la sorți.
Proiectul este un experiment filmic despre multiplele perespective și aspecte ce le avem asupra aceluiași lucru, precum și despre posibiltatea de a crea un mega-image din această multitudine. Toate clipurile prezentate vor fi editate într-o singură creație audiovizuală ce va fi proiectată la Casa Tranzit, această creație fiind situată între film, arta performanței și expoziție. Va fi amenajat un spațiu conceptual, cu mai multe proiecții simultane, oferind senzația unei vizite la o galerie, cu un jam session muzical live.

Data expoziției: 12 decembrie, 2014.


Acțiunea Contemporană Artistică Radina este un proiect al unor tineri artiști din Transilvania, cu activități de teatru, muzică, literatură, artă și pedagogie. Creațiile artiștilor tineri sunt adaptate, în cadrul unor proiecte ad-hoc, în gânduri colective și creative.

 

 


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat