Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Sapientiás vizsgafilmeket is vetítenek a 4. Magyar Filmhéten
2018.01.31. 16:19

Február 7-11. közt zajlik a negyedik Filmhét, a kisjátékfilmes blokkba két sapis vizsgafilm is bekerült.

A Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával létrejött 4. Magyar Filmhéten a Corvin moziban 150 film pereg majd, melyekre a közönség kedvezményes 500 Ft-os jegyet válthat.

A kisjátékfilmes blokkban Hegyi Andor: I Love CLUJ című, illetve Nagy Anita: Cukor nélkül című tavalyi, a First Cuton is bemutatott vizsgafilmjei is helyet kaptak. Ezen kívül is szerepelnek Sapientia-alumnusok a programban, a dokumentumfilmes válogatásba pl. Zágoni Bálint A Sárga csikó nyomábannal került be, illetve Püsök Botond Miyu című doksiját és de Ugron Réka Első lecke - a paplanos című kisjátékfilmjét is meg lehet nézni versenyen kívül. A 4. Magyar Filmhéten ezenkívül a tavalyi Filmtett-tábor filmjeiből is lehet egy kivonatot nézni, amelyben szintén szép számmal szerepelnek mostani vagy végzett sapis diákok.

Az öt kategóriában zajló versenyben 131 alkotás szerepel. Az alkotók 76, a Mecenatúra program keretében támogatott filmet neveztek, így összesen 59 dokumentumfilm, 4 tévéfilm, 21 kisjátékfilm, és 29 animáció szerepel az idei kínlatban, valamint mind a 18, a tavalyi évben bemutatott nagyjátékfilm is versenyez. A 3. Magyar Filmdíjak ünnepélyes díjátadóját március 11-én tartják. A Magyar Filmdíjakra nevezett alkotások közül a Filmakadémia tagjaitól legtöbb szavazatot kapott filmek és alkotók összesen 23 kategóriában versenyeznek majd.

Az esemény programja itt érhető el.

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat