Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Szatmárnémetiben nyílik önálló tárlata Mira Marincașnak
2021.04.01. 12:36

Fotográfus oktatónk Fragmentarium c. kiállítása 2021. április 2-án, 18:00 órától látogatható szatmárnémeti Szépművészeti Múzeumban.

A teremtést idő, tér és materializáció határozza meg egy folyamatos mozgás és inga segítségével. A gondolkodás olyan ritmus, mint a kompozíció, és ezeknek a belső utaknak és a lehetőségek jelölésének van kitéve a térben, legyen az fizikai, metafizikai vagy virtuális. A művészeti műhely az ismeretlen kíváncsi feltárásai, emlékek, ismétlések, kísérletek, önmaga, projekt, forma vagy technika megközelítése elé kerül, hogy valami új felé haladjon, a megnyilvánulás folyamatos mozgása és az én, az egyedi egyén meghatározása és kontúrozása.

A Fragmentarium kiállítás címe a művészi hitvallás újrafeltalálása. Korábban a határok művésze voltam, és kerestem a megbékélést a tanú absztrakt és ábrázolt valósága között, aki mindent a kamera lencséjén keresztül lát. A kiállítás töredezett, tematikus szigetekkel, különböző technikákkal: a direkt fényképezéstől az analóg fényképezésig, a fényérzékeny emulzióval végzett grafikai kísérletektől, a festésig és a hímzésig.

A kiállítás a 2020 - 2021 közötti "járvány" időszakban készült alkotásokat tartalmazza.

A megnyitóra a szabadban, a szatmárnémeti Szépművészeti Múzeum udvarán kerül sor, 2021. április 2-án, pénteken 18:00 órakor.

A megnyító esemény Facebook-esemény itt érhető el.

 

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat