Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / Competiţii actuale /anterior |

Animation Worksheep - workshop de animaţie
06.03.2013 17:56

Dată limită: 8 martie, 2013.

 

Animation Worksheep

Animation Worksheep, atelierul de film de animaţie prezentat de Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, ajunge la a treia ediţie.

Destinat tinerilor animatori din România și Republica Moldova cu diferite niveluri de experienţă,  inclusiv începătorilor care dovedesc aptitudini de grafică / desen şi stăpânesc noţiuni elementare de animaţie –Animation Worksheep va produce anul acesta un program de scurtmetraje de animaţie care va putea fi urmărit pe marele ecran în cadrul celei de-a opta ediţii a Anim'est, care va avea loc în perioada 4-13 octombrie 2013 la Bucureşti şi va fi urmată de un follow-up la Cluj-Napoca și o ediţie specială, organizată în luna noiembrie la Chişinău.

15 cursanţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani vor fi selectaţi pentru cea de-a treia ediţie a Animation Worksheep, desfăşurat la Pensiunea Mistral 8 din Şimon-Branîn perioada 4 – 21 aprilie 2013. Se vor aborda mai multe tehnici de animaţie: 2D desenat, stop-motion, cut-out, 2D digital, 3D. Ponderea fiecărei tehnici va fi stabilită după selectarea celor 15 cursanţi, în funcţie de competenţele şi aspiraţiile lor. La finalul atelierului, participanţii vor avea o experienţă consistentă de lucru în filmul de animaţie, din punct de vedere tehnic şi creativ. Cei trei traineri – animatori cu experienţă – îi vor ghida pe aceştia şi le vor oferi tot sprijinul necesar pentru realizarea unui scurtmetraj de animaţie, şi vor lucra cot la cot cu ei.

Filmele realizate la cea de-a doua ediție a atelierului pot fi urmărite aici

Programul atelierului include şi un modul de scenaristică susţinut de Asociaţia CTRL+N, menit să îi ajute pe participanţi să îşi dezvolte poveştile pentru scurtmetrajele pe care le vor realiza, precum şi să le ofere noţiuni elementare despre structura, formatul şi conţinutul unui scenariu de film. Scenaristele Ana Agopianşi Oana Răsuceanu, alături de regizoarea Iulia Rugină, cele care susţin şi atelierul de scenaristică First Draft, vor fi prezente la Bran pentru a susţine acest curs intensiv.

Trei dintre cei mai activi animatori români coordonează în continuare atelierul Animation Worksheep, şi supervizează îndeaproape partea practică a atelierului.

Dragoş Ştefan, specializat în visual effects, grafică, pipeline şi producţie, este partener în studioul de animaţie şi efecte speciale DSG din Bucureşti şi visual effects technical director la Framestore Commercials, Londra. Împreună cu Dan Panaitescu, a făcut parte din echipa de creatie şi producţie care a conceput şi realizat animatia pentru lungmetrajul Crulic – drumul spre dincolo (r. Anca Damian). Mai multe referinţe din munca lui Dragoş se găsesc pe site-ul său www.dragosstefan.ro.

Dan Panaitescu, câştigător al Premiului Anim'est 2009 pentru Cel mai bun clip publicitar, este animator 2D. Cu o carieră bogată în publicitate, Dan Panaitescu este unul dintre cei mai importanţi creatori din spatele documentarului a cărui animaţie a fost realizată la DSG – Crulic – Drumul spre dincolo (r. Anca Damian, recompensat la Festivalul Annecy- cea mai mare distinctie pentru un film de animatie). Blogul lui Dan, fabricadedesene.blogspot.com, conţine mai multe date şi referinţe complete despre munca sa de până acum.

Sergiu Negulici, este unul dintre cei mai prolifici animatori 3D din industria românească de advertising. Grafica şi animaţia 3D pentru spoturi realizate pentru clienţi importanţi precum Ursus, Pepsi, Energy Holding, Orange România, Hollywood Multiplex.

Înscrierile la Animation Worksheep vor avea loc în perioada 10 ianuarie – 8 martie 2013, iar cei care doresc să participe sunt rugaţi să trimită prin e-mail, pe adresa workshop@estenest.ro, menţionând în subiectul e-mailului ANIMATION WORKSHEEP:

  1. Câte un CV personal cu informaţii relevante şi date de contact complete;
  2. O scrisoare de intenţie care să cuprindă o autoevaluare a aptitudinilor şi o prezentare a aspiraţiilor în ceea ce priveşte participarea la Animation Worksheep;
  3. O adresă FTP sau un link de unde pot fi descărcate materiale relevante realizate de candidat: animaţie sau artwork de grafică / design. Ca o alternativă, aceste materiale pot fi trimise şi prin poştă, la adresa de mai jos;
  4. Opţional, candidaţii pot trimite şi un sinopsis, o idee sau un scenariu de scurtmetraj de animaţie (2 minute).

Dacă există materiale care nu pot fi trimise în format electronic, DVD-uri şi / sau schiţele pot fi expediate şi prin poştă, pe adresa Str. Nicolae Filipescu, nr. 55-57, et. 5, camera 93, sector 2, Bucureşti, menţionând pe plic ANIM'EST - pentru ANIMATION WORKSHEEP şi datele de contact complete ale expeditorului.

La Animation Worksheep 2013 nu este permisă participarea animatorilor care au luat parte la ediția din 2011 sau 2012.

Asociaţia Estenest va anunţa numele participanţilor selecţionaţi pentru Animation Worksheep până pe data de 15 martie, inclusiv. Taxa de participare pentru cursanţi este de 800 RON, iar studenţii beneficiază de o taxă redusă la 500 RON, care include cazare, masă, training, precum şi folosirea resurselor hardware / software ale Workshopului – pe toată perioada acestuia. Nu se percepe taxă pentru înscrierea la preselecţie. Şi în acest an, în urma consultărilor cu trainerii atelierului, organizatorii vor acorda un număr de burse constând în scutirea de taxa de participare. De asemenea, Animation Worksheep va suporta cheltuilelile de transport ale participanţilor din Republica Moldova.

Animation Worksheep – powered by Anim'est este organizat de Asociaţia Estenest, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Parteneri: OpelF64NoumaxDSGCTRL+N, Pensiunea Mistral 8

 

http://www.animest.ro/animation-worksheep.aspx


 

 

Fișier:Facebook icon.svg - Wikipedia File:YouTube social white circle (2017).svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikipedia


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Természettudományi és művészeti kar, Kolozsvár
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Weblap.ro – Professzionális weblapkészítés