Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Elismerő Oklevélben részesült tanszékünk
2021.10.12. 14:49

A művészeti oktatásban elért teljesítményünket díjazták.

A Magyar Művészeti Akadémia 2016-ban Elismerő Oklevelet alapított a művészetoktatásban kimagasló teljesítményt elért személyek, szervezetek tevékenységének kitüntetése céljából. A Magyar Művészeti Akadémia hatályos díjszabályzata alapján az elismerés pedagógusok, művésztanárok, művészetpedagógiai kutatók – természetes személyek –, továbbá közösségek és intézmények számára adományozható.

Az MMA elnöksége 2021-ben a Magyar Művészeti Akadémia Elismerő Oklevelét Intézmény kategóriában a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Filmművészet, Fotóművészet, Média Tanszék részére adományozza, az indoklás szerint "a tanszéken zajló magyar film-, és fotóművészet területén a felsőoktatásban kifejtett közel két évtizedes elhivatott, magasszintű művészeti oktatás, valamint a példaértékű, innovatív műhelymunka eredményeinek elismeréseként".

Köszönjük minden munkatársunknak az együttműködést, hallgatóinknak a bizalmat és a közös munkát: mindezek alapvetőek az eredményeink elérésében. Természetesen köszönjük az MMA-nak is, hogy Elismerő Oklevélre méltatták tanszékünket.


Mivel a járványhelyzet nem tette lehetővé az Elismerő Oklevél annak rendje és módja szerinti átvételét, ezért vendégoktatónk, Balog Zsolt (akinek pedagógiai teljesítményét szintén Elsimerő Oklevéllel díjazta az MMA, amihez ezúton is gratulálunk!) vette át és hozta el nekünk elismerést. Így tehát a díj ünnepélyes átvétele a 2021-es Médiakarácsony ünnepségen történt meg (fotók az eseményről).

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat