Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Besenyei Katalin sorozatterve győzött az idei Hypewriteren
2021.10.10. 12:58

Volt hallgatónk Angyaltrombiták című, emberkereskedelem áldozatairól szóló koncepciója nyerte el a Hypewriter 10 ezer eurós fődíjat, valamint a lehetőséget, hogy pályaművéből pilot készüljön.

Angyaltrombiták című pályázatával Besenyei Katalin nyerte el a Paprika Studios és az RTL Magyarország közös szervezésében 2021-ben immár harmadik alkalommal megrendezett Hypewriter nemzetközi pitch fórum 10 ezer eurós fődíját, valamint az ötlet megvalósításának lehetőségét.

A fődíjas ötlet középpontjában Anna és Jázmin története áll, akik emberkereskedelem áldozatai voltak, most pedig egy magyarországi védett házban élnek. Miután megtudják, hogy Jázmin húga, a 15 éves Bella is külföldre kerülhetett, megszöknek a védett házból, hogy megmentsék őt, bosszút álljanak a maffián és így végre szabadok lehessenek.

A sorozatötlet-pályázat nemzetközi zsűrijében Enyedi Ildikó, az Oscar-díjra jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről című film rendezője, forgatókönyvíró, Branko Cakarmis, a szlovén piacvezető televízió, a POP TV programigazgatója, Petr Kolecko, a Hypewriter első versenyének döntőse, napjaink egyik legkeresettebb cseh forgatókönyvírója, Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója és Trunkó Bence, a Paprika Studios kreatív igazgatója foglalt helyet.

Az idei Hypewriter volt az immár harmadik alkalommal megrendezett nemzetközi sorozatötlet pályázat legsikeresebb versenye, csaknem háromszor annyi pályázóval, mint az előző évek alkalmával. A felhívásra több mint 450 jelentkezés érkezett zömében a kelet-közép-európai régióból, de az összesen 38 országot számláló mezőnyben egyesült államokbeli, indiai, brazil, iráni, ausztrál vagy éppen zambiai alkotók is voltak. A Hypewriter a nemzetközi mezőny mellett a hazai forgatókönyvírókat is szép számban megmozgatta, csaknem 270 sorozatterv érkezett magyar pályázóktól. (filmhu - a magyar moziportál)

 

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat