Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Departamentul nostru a primit o Diplomă de Recunoaștere
12.10.2021 14:49

Realizările noastre obținute în educația artistică au fost răsplătite.

În 2016, Academia Maghiară de Arte (AMA) a instituit o Diplomă de Recunoaștere pentru a onora activitățile persoanelor și organizațiilor care au obținut performanțe remarcabile în educația artistică. Conform regulamentului în vigoare a Academiei Maghiare de Arte, recunoașterea poate fi acordată atât persoanelor fizice (dascălilor, profesorilor de artă, cercetătorilor în pedagogia artei) cât și comunităților și instituțiilor.

În anul 2021, la categoria instituții, Consiliul AMA a acordat această distincție Departamentului de Cinematografie, fotografie, media din cadrul Universităţii Sapientia, Facultatea de Știinţe şi Arte din Cluj-Napoca, în semn de recunoaștere a rezultatelor de înaltă calitate obținute în educația artistică și practica profesională”.

Mulțumim personalului nostru pentru fructuoasa cooperare, studenților noștri atât pentru încrederea acordată cât și pentru munca comună depusă: toate acestea se reflectă în rezultatele noastre obținute. Desigur, mulțumim și Academiei Maghiare de Arte pentru această distincție ce ne onorează.


Datorită situației epidemice, doar profesorul nostru invitat, Zsolt Balogh (care și în calitate de profesor a primit o Diplomă de Recunoaștere de la AMA, pentru care îl felicităm din nou!), a putut participa personal la festivitatea de premiere. Documentul ne-a fost predat cu ocazia Crăciunului Media organizat în luna decembrie (a se vedea fotografii de la eveniment).


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat