Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / Ştiri / |

Filmul nostru de licenţă la festivalul Kinoproba din Rusia
15.11.2021 18:29

Filmul intitulat A priso kabát [Paltonul roșu], regizat de Zsófia Makkai va fi proiectat la Festivalul de Film de la Ekaterinburg.

Festivalul internațional Kinoproba se organizează anual între 1 și 5 decembrie, în Ekaterinburg, Rusia, începând cu anul 2004. Pe lângă vizionarea filmelor proiectate, participanții au posibilitatea să participe și la diferite workshop-uri artistice, de creație și animație organizate în cadrul festivalului.

În acest an, filmul de licență A piros kabát [Paltonul roșu] (regizat de Zsófia Makkai) va reprezenta Facultatea noastră. Scenariul scurtmetrajului se bazează pe nuvela A kulikabát a lui Iván Mándy.  Narațiunea o urmărește pe Irénke, o tânără nesigură și anxioasă, care străbate coridoarele labirintice ale unei piețe în căutarea unui palton roșu ajungând în final, în interiorul unui butic întunecat și aglomerat. Deși vânzătorii sunt amabili și de ajutor la început, comportamentul lor devine treptat ostentativ, forțând-o pe Irénke să probeze tot mai multe paltoane chiar dacă acestea nu corespund cerințelor ei. Fata neputincioasă cade victima personajelor ciudate din magazin. Deși reușește să îmbrace paltonul roșu râvnit, vânzătorii furioși o transformă într-un manechin,  mai mult se dovedește că și ei sunt doar niște manechini, adevăratul proprietar al magazinului (o bătrână așezată într-un colț) fiind de fapt personajul care dirijează și manipulează derularea evenimentelor.

Mai multe informații pot fi accesate pe site-urile Kinoproba, Facebook și Instagram.

Fișier:Facebook icon.svg - Wikipedia File:YouTube social white circle (2017).svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikipedia


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Természettudományi és művészeti kar, Kolozsvár
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Weblap.ro – Professzionális weblapkészítés