Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Két filmmel is jelen vagyunk a Filmul de Piatra idei, 15. kiadásán
2023.06.23. 21:01

Nagy Márton Hanna & Flóra c. filmje, illetve Orbán Orsolya Kedves órákja egyaránt bekerült a a Piatra Neamț-i fesztivál versenyprogramjába.

Július 13 és 16 között rendezik meg a Filmul de Piatra fesztivált idei, 15. kiadását Piatra Neamț-on (Karácsonkő). A Filmul de Piatra deklarált célkitűzése, hogy bemutatkozási platformot kínáljon a fiatal romániai, illetve moldovai filmeseknek. Az idei kiadás az eddigieknél nagyobb volumenűnek igérkezik, a szervezők wokrshopokkal, kerekszatal beszélgetésekkel, exkluzív premierekkel és koncertekkel (többek között olyan kultikus román underground előadók is fellépnek, mint a Coma vagy a Silent Strike) várják az érdeklődőket.

Az idén két sapientiás film is bekerült a fesztivál versenyprogramjába. Nagy Márton MA-s záróvizsga filmje, a Flóra & Hanna, a TIFF helyi versenye után itt is versenyezni fog, illetve Orbán Orsolyaaki a tavaly a Szőke és Barna című filmjével volt jelen a versenyszekcióban, az idén a Jancsik Gergő operatőrrel közös munkájával, a Kedves órákkal versenyzik.

További információk és program a fesztivál honlapján, illetve Facebook-oldalán.

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat