Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Végzős hallgatóink fotókiállítása a Szabók bástyájában
2023.07.13. 10:40

Július 18-án, 15:00 órai kezdettel nyílik meg Halászy Kamilla, INITIATION / BEAVATÁS, illetve Bende Helga To Belong című tárlata.

„A Beavatás utáni élet az, amikor a gondolkodás, cselekvés, érzés és alkotás hozzánk tartozik. Egy állapot, amelyben önmagunkként létezünk és cselekszünk. Idáig eljutni olyan, mint átkelni egy próbákkal teli erdőn. A Beavatás archetipikus hősei (a viking és a boszorkány) ebben a formában olyan megközelítéseket képviselnek, amelyek szükségesek ahhoz, hogy újradefiniáljuk magunkat.” - Halászy Kamilla.

„Hova tartozik az, aki elkerül egy idegen városba barátok és család nélkül? Hol talál magára az, aki városról városra jár ? Ilyen kérdésekkel jöttem én Kolozsvárra, a városba amely eleinte zord volt, túl nyüzsgő és egyáltalán nem otthonos. Aztán három év alatt sok minden változott: új barátságok születtek, a város is megmutatta a szebbik arcát én pedig azon kaptam magam, hogy már nem érzem annyira a honvágyat. Ebben a folyamatban viszont munka volt: megtanulni értékelni a az apró eseményeket, megkeresni minden napban a motiválót, a pillanatban élni. Ezeket az érzéseket, pillanatokat próbáltam haikukkal szavakba önteni és polaroidokkal képbe zárni, hogy aztán rájöjjek:

 

Amennyi emlék,
annyi hely s ember, hova
tartozhatok majd.” - Bende Helga

HelyszínSzabók bástyája (Cluj-Napoca, str. Baba Novac, nr. 2)

Megnyító: 2023. július 18.

A tárlat látogatható: 2023. július 18–31.

Támogatók: Sapientia EMTE - Kolozsvári Kar, Kolozsvár Polgármesteri Hivatala, Centrul de cultură urbană Turnul Croitorilor

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat