Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Expoziție foto a absolvenților noștri în Centrul de Cultură Urbană - Turnul Croitorilor
13.07.2023 10:40

Pe 18 iulie, începând cu ora 15:00, va avea loc vernisajul expoziției INITIATION / INIȚIEREA de Kamilla Halászy și To Belong de Helga Bende.

„Viața de după Inițiere este cea în care gândirea, acțiunea, sentimentele și creația ne aparțin. O stare în care existăm și acționăm ca noi înșine. Pentru a ajunge acolo este ca și cum ai traversa o pădure plină de încercări. În această formă, eroii arhetipali ai Inițierii (Vikingul și Vrăjitoarea) reprezintă demersurile necesare pentru a ne redefini pe noi înșine.” - Kamilla Halászy.

„Care este locul cuiva care fuge într-un oraș străin fără prieteni și familie? Unde se regăsește cineva care rătăcește din oraș în oraș ? Acestea au fost întrebările care m-au adus la Cluj-Napoca, un oraș care la început mi s-a părut aspru, prea aglomerat și deloc familiar. Apoi, în trei ani, multe lucruri s-au schimbat: s-au legat noi prietenii, orașul și-a arătat partea sa mai bună și m-am trezit că nu mai simt atât de mult dorul de acasă. Dar, în acest proces, a fost de lucru: să învăț să apreciez lucrurile mărunte, să găsesc motivația în fiecare zi, să trăiesc clipa. Am încercat să pun aceste sentimente și momente în cuvinte prin haiku și să le capturez în Polaroid, pentru a le putea regăsi:

 

Tot atâtea amintiri,
Atât de multe locuri și oameni de vizitat
Eu voi face parte.” - Helga Bende

LocațieTurnul Croitorilor (Cluj-Napoca, str. Baba Novac, nr. 2)

Vernisaj: 15:00, 18 iulie 2023.

Expoziția este deschisă pentru vizitatori între 18–31 iulie 2023.

Susținători: Universitatea Sapientia - Facultatea de Științe și Arte, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Centrul de cultură urbană Turnul Croitorilor


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat